Duitse huilebalk Beantwoorden

max-verstappen F1: de grote prijs van Mexico is afgelopen avond verreden. Weer een leuke F1 wedstrijd, vooral omdat Max Verstappen daarin meedoet. De 18-jarige teenager is een ietwat onconventioneel persoon in dit metier. Hij heeft lak aan de huidige gevestigde F1 coureurs orde.

De “oude heren coureurs” willen dat hij respect betoond. Deze mannen vrezen hem om zijn keiharde wijze van racen. Zij willen dat hij hen met egards behandeld. O.a de Duitser Sebastian Vettel is zo’n persoon. Verstappen moest door Vettel zijn passeerp0ging door het gras maar behield zijn derde positie. De Duitse huilebalk deed daar zijn beklag over via zijn radio en kreeg via de stewards nog gelijk ook. Verstappen was derde geworden maar werd naar de vijfde plaats teruggezet. Later die avond werd de Duitser wegens ongeoorloofd van zijn lijn afwijken met een 10 seconden straf geconfronteerd. Het hield in dat zijn racemaatje derde werd en Verstappen zelf de vierde plaats werd toebedeeld.

De publieke interesse voor F1 loopt hard terug. Het is een miljoenen business. Mannen/jongens als Verstappen kunnen deze snelheidssport weer het elan geven waar het hoort te staan. Bernie Ecclestone, de nu nog huidige baas van dit circus vond dat Verstappen niets fout had gedaan, maar hij wil dan ook dat de F1 aantrekkelijker wordt; af en toe een dode autocoureur houdt voor hem de spanning er in.

En zeg nu zelf, een €150,00 kaartje om een F1 autorace te kopen waarin de twee snelste auto’s (Mercedes)  1 en 2 eindigen dat doe je maar 1 keer.


13-11-2016: Brazilië F1

Het is nu gebleken wat coureurs waard zijn. Bij een natte race is niet bepalend wat de racemachine kan, maar waar de coureur toe in staat is. De Mercedes machine is superieur in droge omstandigheden, daarentegen is de Red Bull machine bij slecht weer favoriet omdat daar de degene die achter het stuur zit inhoudelijk bepaald hoe te reageren op de omstandigheden. Niemand anders dan Verstappen kon omgaan met de weersomstandigheden.

Met andere woorden: Mercedes heeft superieure droog weer coureurs/machines, Max Verstappen is een échte coureur. Ik hoop dat het nieuwe seizoen voor verrassingen gaat zorgen. Tenzij Rosberg veel tegenslag krijgt wordt hij kampioen. Het is niet mijn favoriet maar liever hij dan Hamilton. Arrogante tattoo artiest.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s